• Inloggen
Home > Over Aldivèr > Voor ouders

De beste opleiding voor uw kind, met baangarantie!

Als ouders wilt u natuurlijk het beste voor uw kind; een goede opleiding, een mooie baan waar hij of zij zich goed bij voelt en een gelukkig leven. Daarnaast zijn veiligheid en betrouwbaarheid van de opleiding belangrijke factoren. Als uw kind thuiskomt met de mededeling dat een Beroeps Begeleidende Leerweg hem of haar wel wat lijkt, werken & leren in de logistiek, wilt u natuurlijk wel weten waar het precies over gaat en wat het inhoudt.

Heeft mijn kind straks wel een baan, gaat mijn kind straks wel genoeg verdienen? Hoe ziet zijn of haar toekomst er uit?  Wij begrijpen maar al te goed dat u op zoek bent naar antwoorden. Wij leggen het u graag uit! 

Aldivèr Werken & Leren; een professionele opleider in de logistiek

Wij zijn Aldivèr. Al sinds 2006 zijn wij actief in het verzorgen van leerwerktrajecten. Gemiddeld brengen we ruim 500 leerlingen per jaar onder, met name in de vakgebieden Transport, Logistiek & Automotive. Aldivèr biedt uw kind een gedegen opleiding voor een mooi vak, met de mogelijkheden om dat uit te breiden met diverse rijbewijzen. Daarmee verdienen ze tegelijkertijd nog geld ook! Wij zorgen voor een geschikte en betrouwbare leerwerkplek gedurende de opleiding, met een passend salaris en financiële ondersteuning voor het behalen van certificaten en/of rijbewijzen. Tot slot helpen wij uw kind vakbekwaam de toekomst in.

Onze General Manager Sven Zeeman legt de aanpak van Aldivèr aan u uit: 

Aldiver biedt de opleiding tot vrachtwagen chauffeur nu extra voordelig aan: Rijbewijs B + C + CE + Heftruck voor 975 euro. Oftwel het B-rijbewijs helemaal gratis! 

Onze kennis en ervaring staat garant voor goede, gedegen opleidingen, zowel via de juiste ROC’s als de erkende leerbedrijven. Door de jaren hebben we immers een uitstekend netwerk opgebouwd en weten onze consulenten precies waar ze het -in het belang van uw kind- over hebben. BBL leerlingen begeleiden doe je namelijk niet zomaar; dat kost tijd, een grote mate van betrokkenheid en kennis van zaken.

Wij onderscheiden ons in de markt door onze persoonlijke aanpak, kennis van de verschillende regio's en een nauwe samenwerking met de ROC’s, de praktijkopleiders in de leerbedrijven en rijscholen, waarmee we zeer regelmatig contact hebben. Op deze manier zorgen we ervoor dat de leerling gedurende de opleiding optimaal functioneert en zich kan blijven ontwikkelen. Het eindresultaat is een MBO vakdiploma mét waardevolle praktijkervaring. Wij bieden de volgende opleidingen aan:

Wat is Beroeps Begeleidend Leren en hoe gaat dat in zijn werk?

4 dagen werken, 1 dag naar school

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat houdt in dat uw kind via ons een vak gaat leren door de combinatie van tegelijkertijd werken en leren. Oftewel, hij of zij werkt als leerling gemiddeld vier dagen per week in een erkend leerbedrijf om een gekozen vak (of vakgebied) in de praktijk te leren en te ervaren. Daarin wordt hij/zij begeleid door een zogenoemde praktijkbegeleider van het bedrijf zelf. Het bedrijf waar hij/zij terecht komt is niet zomaar willekeurig gekozen: het is altijd een officieel erkend leerbedrijf, zodat u er zeker van bent, dat het een gedegen leer- en ervaringstraject is. 

Dienstverband

Voor de dagen dat hij/zij in het leerbedrijf aan de slag is, wordt er natuurlijk natuurlijk gewoon een keurig salaris betaald. Uw kind komt immers bij ons in dienst, contractueel voor de duur van het leerwerktraject. Daar leggen we meer over uit onder “Arbeidsvoorwaarden”. Daarnaast gaat hij/zij één dag per week naar school. Afhankelijk van het gekozen vak(gebied) wordt op de school waarmee wij voor deze opleiding samenwerken theoretische leerstof aangeboden. Natuurlijk is de leerstof op het vakgebied toegesneden en in het leerbedrijf zo veel mogelijk direct toepasbaar.

Het hele traject duurt –afhankelijk van het vakgebied/de opleiding- twee à drie jaar. Als het examen met goed gevolg is afgelegd heeft uw zoon of dochter een officieel erkend MBO-diploma. Daarmee kan hij/zij vrijwel zeker bij elk bedrijf terecht voor een fulltime baan. Grote kans overigens, dat het leerbedrijf hem/haar in dienst wil houden, maar dat is wederzijds niet verplicht.

Baangarantie en bonussen

De leerling krijgt bij ons een passend arbeidscontract, normaliter conform de cao van de sector waar de leerling aan de slag gaat. Het arbeidscontract is direct verbonden aan een studieovereenkomst. De duur van deze overeenkomsten is gelijk aan de duur van het BBL-traject. Voor de dagen/uren dat hij/zij werkzaam is bij het leerbedrijf verdient hij/zij dus gewoon een eerlijk salaris. Na het behalen van de rijbewijzen en het vakdiploma werkt uw kind nog zo’n anderhalf jaar via Aldivèr. Hij/zij verdient dan natuurlijk het bijbehorende salaris en doet zo zijn/haar eerste ervaring op als vrachtwagenchauffeur. In de meeste gevallen is dit bij het bedrijf waar ze als leerling al werkte en waar ze later een vaste baan kunnen krijgen.

Extra kosten terugverdienen

Vaak moeten er ook aanvullende certificaten worden gehaald, zoals bijvoorbeeld een rijbewijs, heftruckcertificaat, etc. Daar zijn vaak extra kosten aan verbonden, waarbij het –bijvoorbeeld voor een rijbewijs- om forse bedragen gaat. Wij organiseren en betalen die extra opleidingen, waarbij in het studiecontract wordt vastgelegd hoe die kosten worden verdeeld. Dankzij een bonusregeling, die we elk jaar vaststellen, kan de leerling een deel van die extra kosten al tijdens het traject snel terugverdienen. Die bonus kan worden verdiend door het behalen van bepaalde certificaten, diploma’s en/of een rijbewijs. Een mooie extra beloning dus!

Onze consulente Joyce en recruiter Elwin leggen u graag uit hoe het werkt bij Aldivèr:

 

Persoonlijke begeleiding

Onze consulenten laten uw kind nooit aan hun lot over. De consulent is altijd het vaste aanspreekpunt voor uw zoon of dochter en regelmatig spreken zij uw kind op de werkvloer en op school over de voortgang van het traject. Bij het leerbedrijf is er een praktijkopleider, die de leerling dagelijks ziet, spreekt en wegwijs maakt in de beroepspraktijk. 

Werken & Leren in de logistiek via Aldivèr garandeert een baan met zekerheid

De vraag naar geschoolde vrachtwagenchauffeurs en medewerkers in de logistiek stijgt enom. Geef uw kind een logistieke opleiding met baangarantie; de toekomstbestendige opleiding in deze onrustige tijden. Dat hij/zij al direct een eigen salaris verdient is natuurlijk mooi, maar dat er extra bonussen verdiend kunnen worden maakt het nog aantrekkelijker. Met de diploma’s, certificaten én de ervaring die wordt opgedaan, is hij/zij vrijwel zeker van een baan. Dat hoeft niet per sé bij hetzelfde leerbedrijf te zijn. Desgewenst helpen en bemiddelen wij daar ook in.

Wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk altijd. Als uw kind zich via onze website inschrijft, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met hem/haar op. Dan maken we graag een afspraak, desgewenst met u als ouders of begeleiders erbij, om nader kennis te maken en te bekijken welk vakgebied voor hem of haar het beste is.

Meld uw kind aan

Waarom kiezen voor Aldivèr?

  • Wij hebben een uitgebreid netwerk aan leerbedrijven in de Transport & Logistiek.
  • Wij bieden intensieve en persoonlijke begeleiding gedurende het complete traject.
  • Wij bieden een op maat gemaakte spaarfinanciering voor het rijbewijzenpakket: de facturen van de rijschool komen naar ons i.p.v. naar u
  • Wij ontzorgen u en uw kind gedurende het hele traject : we zijn de schakel tussen leerbedrijf, ROC en rijschool